top of page

ДЕЦЕМБАР

Read more
Read more
ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ
1.-2.12.2015.
Поводом обележавања 1. децембра, Дана борбе против СИДЕ, представници Здравственог центра Алексинац су одржали предавање ученицима 7. и 8. разреда на тему контрацепције и заштите од полно преносивих болести, са посебним освртом на AIDS.
 
 
 
 

УЛОГА ОДЕЉЕЊСКОГ СТАРЕШИНЕ

6.12.2015.

 

Весна Станисављевић, уз асистенцију Данијеле Стефановић, одржала је предавање о улози одељењског старешине од 1. до 4. разреда. Предавању су присуствовали управа и стручна служба школе, као и одељењске старешине нижих разреда наше школе.

 

 

ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉЕГ НАСТАВНИКА ИНФОРМАТИКЕ

10.12.2015.

 

На свечаности поводом проглашења најбољег наставника информатике у 2015.-ој години, у организацији Министарства просвете, наставник наше школе, Милан Динић, добио је главну награду ,,Дискоболос 2015."Честитамо!

ПРИРЕДБА НА РУСКОМ ЈЕЗИКУ У АЛЕКСИНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

11.12.2015.

У петак, 11. децембра, у 12 часова, у Свечаној сали Алексиначке гимназије, одржана је заједничка приредба свих школа општине Алексинац у којима се учи руски језик.Наше ученике предводила је наставница Вера Рајковић, а музички програм остварен је у сарадњи са Миланом Петковићем, наставником музичке културе.Они су припремили веома разноврстан програм на руском језику. Ово је најлепши вид популаризације руског језика, a уједно и леп пример сарадње школа.

НОВОГОДИШЊА РАДИОНИЦА СА РОДИТЕЉИМА

16.12.2015.

У Моравцу се увелико врше припреме за традиционалне Новогодишње вашаролије, па је у том духу одржана слатка радионица са родитељима.За презентацију пројекта била је задужена учитељица Данијела Стефановић, а остале колегинице су помогле у реализацији договора и радног дела. Психолог Младен Анђелковић је активно учествовао у изради новогодишњих посластица.

 

 

 

САЂЕЊЕ ЛИПЕ

18. 12. 2015.

 

У сарадњи са Месном заједницом Житковац, ученици  одељења 6/3 су, заједно са одељењским старешином Вером Рајковић и директором школе Зораном Ивановићем, засадили десет садница липе у парку преко пута школе. Овим гестом су желели да дају свој допринос очувању природе и развоју екологије.

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉИ ДИГИТАЛНИ ЧАС

22.12.2015.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација уручило је дипломе награђеним ауторима конкурса „Дигитални час“, међу којима је и Данијела Стефановић, учитељица у нашој школи.Државна секретарка, Татјана Матић је у просторијама Народне скупштине свечано уручила дипломе награђеним ауторима, међу којима су се нашли Наташа Богдановић и Стеван Дачић ОШ „Ј. Ј. Змај“ и Данијела Стефановић ОШ „Вук Караџић“ Житковац. Конкурисали су заједничким радом „Примена ИКТ у решавању проблема одрживог развоја“.Честитамо!

НОВОГОДИШЊЕ ВАШАРОЛИЈЕ

25.12.2015.

 

Школа у Моравцу је и ове године широм отворила врата ученицима, родитељима и осталим посетиоцима традиционалних ,,Новогодишњих вашаролија". Већ пети пут мали креативци, заједно са учитељицама и члановима својих породица организују продајну изложбу својих радова на тему Нове године и Божића.Школа је одисала претпразничним весељем - сви посетиоци су се осетили  добродошлим, а мали продавци су се одлично забавили.

ПРЕДАВАЊЕ О БОЛЕСТИМА ЗАВИСНОСТИ

28.12.2015.

 

Представници Здравственог центра Алексинац одржали су предавање ученицима старијих разреда ( 5. и 6.) о болестима зависности. 

НОВОГОДИШЊА АТМОСФЕРА У ШКОЛИ

 

Ученици наше школе, заједно са својим наставницима организовали су разноврсне активности којима су пожелели добродошлицу новој 2016.-ој години:чланови ликовне секције приредили су продајну изложбу радова које су креирали уз помоћ наставнице Иване, чланови Ученичког парламента сакупили су новац за украсе и окитили јелку у холу школе, све учионице оденуле су новогодишње рухо,ученици нижих разреда изводили су приредбе за родитеље и другаре, у школској библиотеци израђена је јелка од књига, а у холу на 1. спрату израђен пано посвећен Новој години.Заједно са одељењским старешинама ученици су организовали новогодишње мини журке.

НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ

29.12.2015.

 

Ученици од 1. - 4. разреда заједно са својим наставницама организовали су и  извели  приредбу на енглеском језику у част Нове године . Поред ученика матичне школе, учесници су били и ђаци из одељења у Моравцу.У веселој атмосфери мали глумци, певачи и рецитатори су присутнима пожелели срећну и успешну Нову годину.

bottom of page