top of page

Ј У Н    2 0 1 8

 СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

1.6.2018.

 

У издвојеном одељењу у Моравцу свечано  је обележен Светски дан детета - 1. јун. Пригодан програм припремили су ученици свих разреда заједно са својим учитељицама.

luka.png

ЛУКА ЦВЕТКОВИЋ -ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ

4.6.2018.

За Ученика генерације 2017/2018. године Наставничко веће је прогласило Луку Цветковића,ученика 8/2. Лука је носилац Вукове дипломе,а поред тога, учествовао је на многим такмичењима из различитих предмета и освајао награде на свим нивоима. О себи каже да има многобројна интересовања, да воли спорт, језике, музику,природне и друштвене науке.

http://www.zitkovac.edu.rs/index.php/9-2016-11-30-10-17-51/67-2017-18-8-2?fbclid=IwAR2MLfW6rl7FCY1G5N2RKYKNWGdj_Ox4KCB4OEMR8ZyUuT4wVzZ6eqsRD5E

ЖИВЕО РАСПУСТ!

4.6.2018.

На квизу знања под називом ,,Живео распуст",  у коме су учествовале екипе из свих основних школа општине Алексинац, тим наше школе састављен од ученика различитих разред, освојио је друго место.

НАЈУСПЕШНИЈИ УЧЕНИЦИ 2017 / 2018. ГОДИНЕ

У току школске 2017 / 2018. године, тридесет двоје ученика наше школе остварило је пласман на окружни или републички ниво такмичења из различитих области:

Српски језик:

Ања Илић, Мартина Шпичак,(5. разред), Миленковић Невена -7. разред(Српски језик, Књижевна олимпијада, Читалићи), Арсић Стефанија(8. разред). Књижевна олимпијада: Стефановић Андреја (7. разред). Читалићи: Ања Стојановић (1. разред), Емилија Пешић (3. разред), Динић Јелена, Кристина Миловановић ( 7. разред) и Кристина Павловић( похвала у категорији ,,Кретивци")

Математика:

Илија Милићевић, Анђелија Трајковић (4. разред), Давид Чедић, Ања Илић (5. разред), Јован Недељковић (6. разред), Лука Цветковић (8. разред)

Руски језик:

На републички ниво такмичења из руског језика, као и у финале НИС-ове олимпијаде пласирало се чак троје ученика осмог разреда:Емилија Павић, александар Ђорђевић, Нађа Спасић

Биологија:

Давид Чедић (5. разред), Аница Станковић, Јован Недељковић(6. разред), Јелена Динић (7. разред), Мина Милошевић, Стефанија Арсић и Лука Цветковић(републички ниво) (8. разред)

Енглески језик:

У полуфинале мђународног такмичења ,,Hippo" пласирали су се Илић Ања (5. разред) , Урош Стефановић (6. разред) и Лука Стошић (7. разред)

Историја:

Аница Станковић, Теа Миловановић, Андрија Миленковић, Новак Милосављевић (6. разред), Петар Станојковић (7. разред)

Географија:

Ања Илић (5. разред), Лука Цветковић (8. разред)

Хемија:

Лука Цветковић (8. разред)

Техничко и информатичко образовање:

На окружном нивоу такмичења ,,Шта знаш о саобраћају" учествовали су Јована Алексић (3. место), Александра Милетић (1. место и пласман на републички ниво)(5. разред),Јован Недељковић (6. разред) и Лука Цветковић (8. разред)

Шах:

Сара Станојковић, Матија Милићевић (4. разред)

Информатика и рачунарство:

На републички ниво такмичења ,,Дабар" пласирали су се Аница Станковић,Теа Миловановић (6. разред), Илија Ђорђевић, Лазар Станковић (7. разред). На окружном такмичењу ,,ИНФОС" учествовали су Аница Станковић, Јован Недељковић и Теа Миловановић (освојила 2. место на републичком нивоу).На међународном фестивалу креативних едукативних филмова (КРЕФ), Лазар Пешић(8. разред) је  освојио прву награду у категорији Minecraft-Scratch.

Носиоци Вукове дипломе су:

Мина Милошевић, Емилија Динић, Лазар Дидић, Анђела Петровић, Ксенија Крстић,Нађа Спасић, Александар Ђорђевић,Емилија Павић, Лука Цветковић, Јована Симић, Весна Ђокић и Анастасија Стошић.

Сви поменути ученици награђени су дипломом, књигом и наградном екскурзијом. Поводом доделе награда организована је пригодна свечаност.

Најуспешније ученике наше школе наградила је и Општина Алексинац. Награде су им уручене на посебно организованој свечаној додели у алексиначком Дому културе.

НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА

24.06.2018.

Тридесет седморо ученика који су се пласирали на окружни и виши ниво такмичења из разних области је,заједно са својим наставницима, провело дан на релацији ЖИТКОВАЦ-РАВАНИЦА-ЛИСИНЕ-МАНАСИЈА-ЈАГОДИНА. Поменути ученици су и на овај начин награђени за уложени труд и постигнуте резултате.

bottom of page