top of page

ДЕЦЕМБАР 2018

47688337_700575280343093_377499223988161

УсCLICKнимо с љубављу

4.12.2109.

На конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација, "Дигитални час", наш колега, вероучитељ Никола Бакић у области друштвених наука, освојио је трећу награду. Честитамо!

ПУТ КЊИГЕ -ОД АУТОРА ДО ЧИТАОЦА

6.12.2018.
Са нашим ученицима се данас дружила позната алексиначка песникиња, Љиљана Крстић.Њену посету организовале су наставница Бранка и наша школска библиотека. Многобројним заинтересованим ђацима песникиња је казивала своје стихове,а они су одговарали аплаузом када би им се нека песма посебно допала. Малишани су имали много питања за нашу гошћу, па им је она до детаља објаснила како од идеје настане књига на полици и шта је то инспирише да ствара.Можда ће баш ова посета подстаћи песнике међу нашим ђацима да крену њеним стопама.

 

ПРАВА ДЕТЕТА У ОБРАЗОВАЊУ

7.12.2018.

 

У оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи-подршка деци при преласку у средњу школу" организована је дводневна обука ПРАВА ДЕТЕТА У ОБРАЗОВАЊУ (индикатори остварености права детета у образовању) коју реализује Ужички центар за права детета. Обуци присуствују координатор пројекта психолога школе Анђелковић Младен, педагог школе Токић Лидија и педагошки асистент Петровић Наташа

 ЧИТАЛИЋИ 2019

7.12.2018.

У школској библиотеци је данас представљен пројекат ,,Читалићи 2019" .Традиционално,наша школа подржава овај пројекат и учествује у њему од његовог самог настанка. Заинтересоване колеге је библиотекарка Јелена упознала са овогодишњим новинама ,а они су одмах кренули са договором око реализације истих.

ЉУБАЗАН ОСТАНИ - ДОБАР ЧОВЕК ПОСТАНИ

10-14.12.2018.

У издвојеном одељењу у Моравцу ова недеља, од 10.12. до 14.12.2018. је пројектна недеља свих разреда и радника школе. Тема недеље је "Љубазан остани - добар човек постани". Сваког дана планиране су бројне активности које за циљ имају развијање заједништва, жеље за пристојним и културним понашањем, добрим васпитањем, другарством, љубазношћу у опхођењу са другима, али и рад на уједињењу колектива кроз радионице које подржавају и шире идеју јачања тимског духа (Team Building).

 

ЗАСТАВЕ ЗЕМАЉА ЕНГЛЕСКОГ ГОВОРНОГ ПОДРУЧЈА

11.12.2018.

Ученици V-1 дали су свој допринос предстојећем фестивалу науке.Они су на радионици "Flags of English speaking countries" тј. Заставе земаља енглеског говорног подручја научили у којим се то земљама енглески користи као матерњи или службени језик ,направили заставице тих земаља, добро се забавили и учинили наставницу Јелену поносном.

ЗАЈЕДНО КА СРЕДЊОЈ ШКОЛИ

21.12.2108.

У оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи-подршка деци при преласку у средњу школу" организовани су трећи и четврти састанак саветодавног тела 21. - 22.12.2018.године у Београду. Циљ састанка је размена искуства и први резултати пројекта након друге године спровођења пројекта. Састанку поред представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва, представника Центра за образовне политике и Песталоци дечије фондације, присуствују координатор пројекта психолог школе Анђелковић Младен и педагошки асистент Петровић Наташа.

КОНЦЕРТ ЛЕОНТИНЕ ВУКОМАНОВИЋ

25.12.2018.

Позната певачица и композитор, Леонтина Вукоманоић одржала је предновогодишњи мини концерт за ученике наше школе у фискултурној сали. Интересовање ученика било је велико и сви су се добро забавили уз звуке познатих дечјих песама.

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

26.12.2108.

У фискултурној сали наше школе данас је одржан други фестивал науке, ове године под називом HANDMADE-ручна израда. Циљ ове манифестације је да се на разумљив и занимљив начин представе природне науке које су за многе „баук”. Осим физике, хемије и математике, на фестивалу су били заступљени и други наставни предмети.Сваки штанд је био прича за себе и одсликавао је креативност и машту ученика и њихових предметних наставника.Ове године на фестивалу су учествовале и алексиначке средње школе: Алексиначка гимназија, Пољопривредна школа „Шуматовац” и Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”. Њихови штандови посебно су били интересантни ученицима осмог разреда које у јуну наредне године очекује упис у средње школе.Осим ученика и њихових родитеља, сајму науке присуствовали су и представници Центра за образовне политике из Београда и ОШ „Бранко Радичевић” из Брестовца.

http://alpress.rs/festival-nauke-u-zitkovcu/

НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА

28.12.2108.

У сусрет новогодишњим празницима,за децу радника школе организовна је представа у извођењу ,,Театра 91" из Алексинца.Након тога, уследила је подела пакетића које је обезбедила школа, као и сликање са Деда Мразом.

bottom of page