top of page

АПРИЛ

БОТАСТВО ЈЕ У РАЗЛИЧИТОСТИ

8.4.2016.

У петак, 8. априла, у нашој школи обележен је Светски дан Рома, креативном и информативном радионицом са ученицима од 5. до 8. разреда . Присутни ученици и наставници су имали прилике да чују и сазнају више о ромском народу, његовој култури и традицији.Неки  учесници су  кроз поезију,прозу и музику дочарали присутнима свакодневни живот Рома и проблеме са којима се они суочавају.Након поучног филма, који су пре пар година снимили ученици наше школе, учесници радионице су израдили плакате на тему ,,Богатство је у различитости“.Водитељи радионице биле су Наташа Петовић, педагошки асистент и Јелена Недељковић, библиотекар школе.

ВЕРТЕП

8.4.2016.

У поподневим часовима ,у нашој школи одиграна је представа ,,Вертеп“, коју је осмислио и припремио вероучитељ Никола Бакић са ученицима петог и шестог разреда. Ова необична представа ,рађена као позориште сенки, фасцинирала је присутне ученике и наставнике. Цео догађај је увеличао и хор цркве Светог Архангела, чији су чланови ученици наше школе.Након представе, уследила је радионица у којој су учествовали ученици 3-2 и чији је задатак био да начине фигуре за позориште сенки и изведу мини вертеп на задату тему, што су они са одушевљењем прихватили и успешно реализовали.

ПОБЕДНИЦИ ,,ОНЛАЈН НЕДЕЉЕ 2016''

 

Након што су проглашени  победници  ,,Онлајн недеље 2016“,са изузетним поносом смо дочекали вест да се међу награђенима налази и наша колегиница  Данијела Стефановић . Она је коаутор победничког видео записа, под називом ,,Онлајн недељник“ у коме је, са колегиницом Биљаном Веселиновић из ОШ ,,Смех и суза“ приказала све активности које је њихов тим организовао током онлајн недеље.

http://onlajnnedelja.telecentar.rs/pobednici-takmicenja-2016/

СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

9.4. 2016.

 

С обзиром да је наша школа ове школске године задужена за организацију  активности у области наставе Српског језика, у суботу је била домаћин семинара под називом ,,Савремене методе у настави српског језика и књижевности". Семинару,  намењеном наставницима српског језика са територије алексиначке општине, присуствовало је 30 наставника.  

 

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ШКОЛЕ

22.04.2016.

Данас смо прославили 105 година од оснивања школе. За свечано  обележавање овог значајног датума, били су задужени  Драгиша Марковић, Ивана Мирковић  и Милан Петковић, наставници српског језика, ликовне и музичке културе. Пети број школског часописа ,,Школско звоно'' уредила је Соња Ђорђевић, наставница српског језика. Свечана академија, приликом које су додељена признања и награде ученицима и наставницима који су остварили значајне резултате у раду, као и добротворима школе, одржана је у сали житковачког Дома културе, пред многобројним гостима, ученицима и њиховим родитељима.

У СУСРЕТ УСКРСУ

РАДИОНИЦА  У  КУЛИНИ

23.04.2016.

Ученици првог и трећег разреда,са учитељицама Зорицом Тошић и Марином Стојановић били су гости радионице ,,Васкршње радости"  коју организује наставница енглеског језика, Ана Марковић, у школи у Кулини.Радионица је била посвећена предстојећем празнику,а ученици су фарбали јаја и правили честитке.Радови ученика биће продавани на добротворној изложби у Алексинцу.Приход иде у добротворне сврхе,за специјалну школу ,,Смех и суза".

ЂАЧКИ УСКРШЊИ ВАШАР

25.04.2016.

Виолета Грујић и Александра Јаћимовић, учитељице које раде у издвојеном одељењу наше школе у Лужану су, заједно са својим ђацима и њиховим родитељима припремиле, организовале и реализовале ђачки ускршњи вашар. Продајну изложбу са мноштвом изванредних рукотворина посетио је велики број родитеља и деце, али и колега из других одељења и школа.Био је то празник за сва чула.

 

УСКРШЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА

25-27. 04.2016.

Чланови ликовне секције, предвођени наставницом ликовне културе, Иваном Мирковић, израдили су мноштво ускршњих украса, користећи различите ликовне технике и приредили продајну изложбу у холу школе.

ДРУЖЕЊЕ СА БАКАМА И ДЕКАМА

27.04.2016.

Ученици V/4 предвођени одељењским старешином, Бранком Виденовић, а у пратњи педагошког асистента Наташе Петровић и библиотекара Јелене Недељковић, посетили су Геронтолошки центар ,,Јеленац'' у Алексинцу. Циљ посете био је хуманитарне природе - наши ђаци су желели да улепшају Ускрс најстаријим суграђанима, што су несумњиво и учинили.Весели дечји жагор, музика, песма и стихови испунили су просторије центра, али и срца бака и дека, који су фарбали јаја, играли шах са децом и сладили се посластицама које су припремили њихови родитељи и наставница Бранка. Посебну пажњу ученика привукла су сећања на младост и  детињство насмејаних и ганутих бака и дека. Видео материјал настао приликом ове посете биће искориштен за учешће на конкурсу под називом ,,Корак по корак''.

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У АЛЕКСИНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

 

Ученици осмог разреда наше школе, заинтересовани за упис у Алексиначку гимназију, обишли су ову школу на Дан отворених врата, у пратњи Младена Анђелковића, школског психолога. Будући гимназијалци обишли су школу, учионице, фискултурну салу, као и штандове на којима су њихове будуће колеге представиле предмете који се у овој школи изучавају.

bottom of page