top of page

Ј А Н У А Р  2020

ЛЕГЕНДА О БОЖИЋНОМ ДРВЕТУ

10.1.2020.


У одељењу II-1 данас је реализована радионица, чији је крајњи резултат био израда сликовнице за библиотеку под насловом Легенда о божићном дрвету. Циљ часа био је да се ученицима на занимљив начин прикажу људске врлине и мане, као и да се они подсете на све што знају о Божићу. Након што су се кроз игру опробали у квизу знања, ученици су погледали цртани филм, а потом су сами израдили интерактивну књигу коју су поклонили библиотеци. Аутори ове радионице су вероучитељ Никола и библиотекарка Јелена.

ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ

17.1.2020.

 

 

У нашој школи одржан је школски круг такмичења ,,Читалићи кликераши" у коме наши ђаци традиционално учествују. У тестирању читалачких вештина опробало се 89 ученика од првог до шестог разреда.

СВЕТИ САВА - ТЕМАТСКИ ДАН

24.1.2020.


У одељењу 4-1 данас је читав дан посвећен обележавању Савиндана. Учитељица Виолета је ,уз сарадњу са библиотекарком Јеленом и родитељима ученика, реализовала низ активности на тему живота и дела великог српског просветитеља. Њени ђаци су данас имали прилике да гледају филм, решавају квиз, учествују у играма откривалица, асоцијација, допуњаљки, слагалица , да чују народна и стваралачка дела о Светом Сави, да раде мозаике,певају, траже излаз из лавиринта, драматизују текст, склапају фигуре од геометријских облика, а све уз активно учешће њихових родитеља. Овакав облик рада, пример интегративне наставе, учинио је да се, уз активно учење, наши ђаци и добро забаве.

ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА

27.1.2020.

Савиндан је у нашој школи обележен сечењем колача у цркви, а потом и културно-уметничким програмом за чију су реализацију ове године били задужени Драгиша Марковић, професор српског језика и Милан Петковић, професор музичке културе.

http://www.aleksinac.net/drustvo/svecana-akademija-za-svetog-savu-u-os-zitkovac.html?fbclid=IwAR1vbthBrtVItBkQnLJq6rnprbgdpfCIcH5exBhRJTMdwU_rIMLPRJ9Br7Q

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА ЗА НАШУ ШКОЛУ!!!

27.1.2020.

Наша школа је једина основна школа-добитник овогодишње републичке Светосавске награде.Ову награду додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Награда је данас уручена директору школе Милану Динићу на свечаности коју је приредио министар Младен Шарчевић. Наша школа награђена је за вишегодишњи допринос квалитету основног образовања и васпитања у Републици Србији.

http://alpress.rs/republicka-svetosavska-nagrada-pripala-zitkovackoj-skoli/?fbclid=IwAR3x4sU3OkE5Nl2n-sHzJWUM5vEv_nxir_NvmxuCkQPBLwD6_4jF3FGLBbo

bottom of page