top of page

О К Т О Б А Р     2 0 1 8

Дечија nедеља  1 -7.10.2018

Дечија недеља је ове године прилика да се скрене пажња најшире јавности на проблем насиља над децом, а сви одговорни актери позову на чврсто и умрежено деловање у циљу нулте толеранције према насиљу и заштите сваког детета у нашем друштву.У том светлу, овогодишња Дечија недеља се одржава под слоганом:„МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – за одрастање без насиља“.

ШКОЛСКИ ЛИКОВНИ КОНКУРС

1.10.2018.

Тим за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, и стручни сарадници у сарадњи са Ученичким парламентом у оквиру Дечије недеље у школској 2018/19.године организовали су ликовни конкурс, прављење одељенских постера на тему Моје је право да живим срећно и здраво - за одрастање без насиља. Током Дечије недеље сви наставници школе гласали су за најбољи постер.

ТАБЛА ПРИЈАТЕЉСТВА

1.10.2018.

Одељења  III-1  и III-2  су са својим учитељицама организовала заједничку активност у циљу бољег упознавања ученика и ширења пријатељства.Сви су уживали у дружењу и размени лепих мисли и порука.

ИНТЕРНЕТ БОНТОН

2-4.10.2018.

Стручни сарадници школе, у сарадњи са Тимом за пружање вршњачке подршке,а у оквиру Дечије недеље, у школској 2018/19.години организовали су такмичарско едукативни квиз за ученике петог разреда, на тему правила лепог понашања на интернету.  Ученицима су пружиле подршку разредне старешине, па су се на један забаван начин кроз друштвену игру сви подсетили правила интернет бонтона. На овај начин превентивно се делује против дигиталног насиља.

I HAVE THE RIGHT TO BE HAPPY AND HEALTHY

4.10.2018.

Радионица на тему "Имам право да живим срећно и здраво" одржана је у Прћиловици, у одељењима  III3 и IV3. Наставница енглеског језика, Миљана Младеновић, са ученицима је разговарала о томе шта их у животу чини срећним и здравим, а они су своје одговоре су представили сликовито и на енглеском језику.

МАСКЕНБАЛ

5.10.2018.

За крај Дечје недеље организован је маскенбал за ученике од 1 -4. разреда.У издвојеном одељењу у Моравцу маске су прављене од природних материјала на тему: Та дивна јесен.
 

ДИГИТАЛНЕ УЧИОНИЦЕ

6.10.2018.

На конкурс Министарства просвете за опремање учионица савременим наставним средствима, под називом ,,Дигитална учионица" јавило се двоје наставника из наше школе -Весна Миленовић и Зоран Стојановић, па су кабинети за Биологију и Технику и технологију опремљени новим пројекторима и лап топовима ,што ће наставу ових предмета учинити садржајнијом и занимљивијом за ученике. 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРАВИЛНИКА

9.10.2018.

У издвојеном одељењу у Моравцу одржан је заједнички родитељски састанак свих родитеља, на коме су учитељице представиле кроз презентацију Правилник о васпитно-дисциплинској одговорности ученика као и мере које се спроводе у случају лакших или тежих повреда школских обавеза од стране ученика наше школе. Након презентације дискутовало се о презентованим садржајима. Правилник се, заједно са осталим правним актима Школе, налази на сајту Школе, на линку: http://www.zitkovac.edu.rs/index.php/2017-01-13-17-00-48

ПРЕДАВАЊЕ О ШТЕТНОСТИ ДРОГЕ

11-12.10.2018.

За ученике од 5. до 8. разреда одржана су предавања из области превенције употребе и злоупотребе дроге. Предавања су реализовали представници Дома здравља Алексинац у сарадњи са Тимом за заштиту од насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања.

 

ПЕКАРСКИ ДАНИ 17-19.10.2018

На традиционалним ,,Пекарским данима“, које организује Пољопривредна школа ,,Шуматовац“ ученици наше школе узели су учешће у многобројним такмичарским активностима и освојили запажене резултате. Две ученице освојиле су награде на литерарном конкурсу, две на ликовном,док је наша спортска екипа освојила пво место у генералном пласману. Ученици првог разреда су заједно са учитељицом Мирјаном Бабић освојили су признање за најбољи аранжман пекарских производа.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА

16.10.2018.


Заједничком активношћу Ученичког парламента, чији је координатор Бранка Виденовић и школске библиотеке, обележен је Дан старијих особа са корисницима Геронтолошког центра ,,Јеленац" у Алексинцу. Група ученика осмог разреда наше школе обрадовала је наше старије суграђане посетом и извођењем представе ,,Мали Радојица",за чији се сценарио и режију постарала наставница Бранка.Ученици који су освојили награде на литерарном конкурсу у оквиру Пекарских дана представили су своје радове одушевљеним бакама и декама. Након тога је уследило дружење уз срдачан разговор и размену поклончића

HALLOWEEN

29.10.2018.

У сусрет предстојећем празнику Ноћ вештица, ученици III4 одељења су се на часу Енглеског језика, са наставницом Миљаном Младеновић, на занимљив начин кроз кратке филмове и песмице упознали са културом и обичајима у вези са овим празником. Циљ часа био је ширење вокабулара у вези са овом темом и упознавање са пореклом и традицијом овог празника. Неки од ученика су имали и занимљиве маске и тиме употпунили атмосферу на часу.

bottom of page