top of page

ОКТОБАР 2019

71828004_892657957801490_601746900671214

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА

3.10.2019.

 

У оквиру пројекта ,,Дигитална учионица" Министаврство просвете је обезбедило вредну донацију за нашу школу (11 лаптопова и 5 пројектора).Од данас свака учионица у матичној школи и издвојеним одељењима има по један рачунар са приступом интернету.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ,,ЧИТАЛИЋА"

4.10.2019.

Школски библиотекар, Јелена Недељковић, данас је у библиотеци одржала презентацију овогодишњег пројекта ,,Читалићи" у коме наша школа учествује од самог његовог настанка.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ЖИВОТИЊА

4.10.2109.

Учитељица Виолета Грујић је, поводом Светског дана животиња, одржала угледни час у току кога је приказала пример интегративне наставе кроз групни рад.

МИКРО БИТ УРЕЂАЈИ НА ЧАСУ МАТЕМАТИКЕ

5.10.2019.

У оквиру пројекта ,,Школа за 21. век" Министарство просвете организовало је тродневну обуку 8 наставника наше школе ради њиховог оспособљавања за употребу микро бит уређаја у настави. Александра Миловановић, наставница математике, је одржала угледни час у току кога су ови уређаји први пут успешно примењени у нашој школи.

Дечја недеља  7-13.10. 2019.

Ове године, Дечија недеља обележава значајан јубилеј, 30 година Конвенције Уједињених нација (УН) о правима детета, најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета, као и најшире прихваћеног правног инструмента за заштиту људских права.Тим поводом, у нашој школи организован је низ активности којим је поменути јубилеј обележен. За почетак недеље -организована је изложба графичких приказа дечјих права од стране одељењских заједница нижих разреда.

ЈЕСЕЊИ ВАШАР

7.10.2019.

Првог дана Дечје недеље одржан је Јесењи вашар, тј изложба радова који асоцирају на јесен, израђени од стране наших ученика. Део ученика присуствовао је отварању Дечје недеље у Цнтру за културу и уметност у Алексинцу, којом приликом је приређен и концерт Миње Суботе.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КОНВЕНЦИЈЕ УН О ДЕЧЈИМ ПРАВИМА

8.10.2019.

 

Чланови Ученичког парламента су Дечију недељу обележили презентацијом Конвенције УН о дечијим правима, која је и тема овогодишње Дечије недеље. Уз помоћ координатора Парламента,Јелене Недељковић, ученици су осмислили начин како да представе права детета загарантована овом Конвенцијом присутним ученицима и наставницима.Из ове презентације настало је Дрво дечијих права које ће ове недеље красити хол школе.

ПОМОЋ ЗА СОФИЈУ

На предлог Ученичког парламента, који је једногласно усвојен на седници парламента 2.10.2019. у току Дечје недеље организовна је хуманитарна акција за помоћ Софији Накић, бившој ученици наше школе, која болује од  саркома везивног ткива. Акцији се одазвао велики број ученика.

СТАРЕ, ЗАБОРАВЉЕНЕ ИГРЕ

8.10.2109.

Други дан Дечје недеље био је посвећен старим, заборављеним дечјим играма. Ученици нижих разреда забављали су се играјући  игре попут ластиша, школице или навлачења конопца, док су се мало старији ђаци такмичили на општинско нивоу, па је тако екипа наше школе освојила прво место и златну медаљу на ,,Пекарским данима" у категорији ,,Игре без граница".Ученици који су освојили златну медаљу били су на свечаном пријему код директора школе.

СПОРТСКИ ДАН

9.10.2019.

Трећи дан Дечије недеље био је дан спорта. Ученици нижих разреда су се такмичили у екипним и појединачним спортовима у оквиру разреда или школе, док је екипа старијих ученика освојила треће место на општинском турниру у баскету.

ЕКО ДАН

9.10.2019.

 

Ученици II-1 су овај да посветили бризи за околину, па су, заједно са учитељицом Мирјаном Станојевић организовали акцију чишћења парка.

ПОЗОРИШНИ ДАН

10.10.2019.

Четвртог дана Дечије недеље наши ђаци су уживали у позоришној представи ,,Аутобиографија" Бранислава Нушића, коју је за њих организовао алексиначки Центар за културу и уметност.

ДРВО ДЕЧИЈИХ ПРАВА

10.10.2019.

Ученици 4/1 су у оквиру Дечије недеље учествовали у радионици коју је за њих осмислила учитељица Виолета Грујић. Они су се кроз игру и израду дрва дечијих права упознали са члановима Конвенције УН о дечијим правима, чији се јубилеј слави ове године.

ПРВАЦИ У БИБЛИОТЕЦИ

10.10.2019.

У оквиру ,,Дечије недеље" одржане су радионице са првацима у библиотеци.Наши најмлађи ученици су постали чланови библиотеке, научили како се књиге позајмљују и чувају, играли се, откривали, показали шта знају, добили поклоне и на крају нацртали своје омиљене књижевне јунаке.

КАД ПОРАСТЕМ БИЋУ...

11.10.2019.

Петог дана Дечје недеље школом су парадирали мали морнари, војници, фудбалери, пекари, фризери...у ствари, наши ученици под маскама и костимима на тему Кад порастем бићу...

ПЕСНИЦИ ЗА ВАС

11.10.2019.

Дечија недеља завршена је лепим дружењем најмлађих ученика са песницима Дејаном Алексићем и Милојем М. у организацији алексиначког центра за културу.

 

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛСКЕ ЗГРАДЕ У СУХОТНУ

14.10.2019.

 

 

Завршена је комплетна реконструкција школске зграде у Горњем Сухотну.Постављена је ЛЕД расвета у учионицама и фискултурној сали, замењен је школски намештај у свим учионицама и извршена је комплетна адаптација фискултурне сале. Све радове извели су радници школе.

bottom of page