top of page

Ф Е Б Р У А Р 2019

РУСКА ЦРКВА У MINECRAFT-у

14.2.2019.

Ученици наше школе, Сава Стефановић и Стефан Милићевић,уз подршку ментора, Милоша Петровића, наставника информатике, освојили су прво место на наградном конкурсу који је расписала градска библиотека ,,Вук Караџић" у Алексинцу. Циљ учесника конкурса био је да изграде модел руске цркве у Доњем Адровцу али од дигиталних коцкица, тј. у свету популарног ,,Minecraft"-а.Овај ученички тандем само је потврдио прошлогодишњи успех.

http://alpress.rs/ruska-crkva-u-minecraft-u/?fbclid=IwAR137oezqS2d4pdh6pBIfA-DFgIU7tmLHTg2mRHmnZIkCHKcKkphRFzhYcE

УРЕЂЕЊЕ ШКОЛСКОГ ДВОРИШТА

Овогодишњи зимски распуст продужен је за седам дана због епидемије гипа, али наши радници за то време вредно раде. Наиме, током зимског распуста изводе се радови на уређењу школског дворишта, па је тако постављена нова заштитна ограда, замењена стара капија новом,клизном, постављене су дрвене клупе у школском дворишту,а у плану је израда нове фасаде за школску зграду и постављање нових жардињера испред улаза у школу.

http://alpress.rs/dok-raspust-traje-uredjuje-se-skolsko-dvoriste/?fbclid=IwAR3gAM4eHQHowu_rHZBQ2KwM4ija87JW_BPS4DHaQc9wTjXGNqDxv6A3cf0

1426494512-SKOLSKI-DNEVNIK-3.jpg

ЗБОГОМ ПАПИРНИМ ДНЕВНИЦИМА

Од другог полугодишта, основна школа "Вук Караџић" по препоруци Министарства просвете, науке и технолошког развоја (бр. 345-01-8/2019-19 од 11.02.219.) (у складу са Законом о основама система образовања и васпитања 88/2017 и Правилником о садржају и начину вођења евиденције и издавању јавних исправа у основној школи, Службени гласник бр. 55/13, 101/17 27/18, и Одлуком директора, прелази на вођење евиденције о образовно-васпитном раду САМО у електронском облику (есДневник). "Папирни" дневници ће бити архивирани по процедури за архивирање.

НОВА ОПРЕМА ЗА ФИСКУЛТУРНУ САЛУ

Министарство омладине и спорта и Савез за школски спорт спроводе пројекат опремања фискултурних сала спортским реквизитима и лоптама у оквиру Националне стратегије за развој физичког вежбања и школског спорта.Наша школа је данас добила две табле, мрежу за одбојку, два рукометна гола и по 10 кошаркашких, одбојкашких, рукометних и фудбалских лопти.

УПОЗНАВАЊЕ ПРВАКА СА ПРАВИЛИМА У САОБРАЋАЈУ

27.2.2019.

Представници општинске управе Алексинац задужени за безбедност у саобраћају посетили су нашу школу и упознали прваке са правилима понашања и безбедоносним процедурама у саобраћају.Они су том приликом поделили пригодне поклоне нашим најмлађим ученицима .

bottom of page