top of page

ДЕЦЕМБАР 2017

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

1.12.2017.

Припадници школске стручне службе и наставница Јасмина организовали су креативну радионицу за ученике наше школе поводом обележавање светског Дана борбе против СИДЕ, у сарадњи са ОТИС-ом.Креативна радионица уследила је након предавања лекара алексиначког Здравственог центра.

ПОСЕТА ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ШКОЛИ

7.12.2017.

У оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи" данас су ученици седмог и осмог разреда наше школе посетили Пољопривредну школу "Шуматовац" и научили и практично и теоријски како се праве сапуни. Директорка Пољопривредне школе нас је врло љубазно угостила и примила, а професорке Јасница Јовановић и Весна Живадиновић су биле врло предусретљиве и стрпљиво одговарале на сва дечја питања. Било је право уживање научити нешто ново и дружити се са представницима ове школе.

НЕДЕЉА ЛЕПИХ ПОРУКА

11-15.12.2017.

У циљу промовисања важности пријатељства и лепог опхођења према другима, као и спречавања насиља, ова недеља у нашој школи проглашена је Недељом лепих порука. Сви ученици су са својим разредним старешинама учествовали у овој акцији и представили своје лепе поруке, свако на свој, креативан и оригиналан, начин.

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ У МОРАВЦУ

11.12.2017.

Реконструкција зграде школе у Моравцу, започета у јуну ове године, завршена јен ових дана. Ученици, који су привремено наставу похађали у згради матичне школе, од данас су се вратили у клупе и учиће у реновираном простору.

НОВОГОДИШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ

19.12.2017.

Ученици II/2 су данас , у друштву и уз помоћ својих родитеља, учествовали у креативној радионици поводом предстојећих празника. Радионицу је организовала и реализовала њихова учитељица, Виолета Грујић.

ДАН РУСКЕ КУЛТУРЕ

21.12.2017.
 

Центар за културу и уметност Алексинац је и ове године организовао ,,Дан руске културе". Велики допринос овој манифестацији дали су ученици наше школе, који су са својим натавницама, Вером Рајковић и Горданом Китановски, приредили пригодан програм.

https://www.facebook.com/RadioTelevizijaBosphorusAleksinac/videos/324033608079058/

РАДИОНИЦА У НИШУ

22.12.2017.

 

Са Удружењем ромских студената и осмацима из Житковца и Ниша, одржана је радионица у оквиру Професионалне оријентације у просторијама Канцеларије за младе у Нишу. Ученицима наше школе одржано је мотивационо предавање у вези уписа у средњу школу.

ЛАКОМИ МЕЧИЋИ

27.12.2017.

Ученици другог и четвртог разреда, чланови драмске секције, коју води учитељица Виолета Грујић, извели су данас две представе пред својим другарима и присутним родитељима.

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ РЕНОВИРАНЕ ШКОЛЕ У МОРАВЦУ

27.12.2017.

Након неколико месеци радова, школска зграда у Моравцу је свечано отворена. Комплетно замењена столарија, фасада, ентеријер и реновиране просторије омогућиће ђацима и запосленима знатно боље услове за рад. Отварању су присуствовали родитељи ученика и многи гости, које су ученици под вођством својих учитељица поздравили на себи својствен начин - креативним забавним програмом.

https://www.facebook.com/RadioTelevizijaBosphorusAleksinac/videos/325790307903388/?hc_ref=ARRSMEZmod2cHOEHQHOUANsqTBucqWECzzHbIbI1xZ0lclGf7DiX03B9LpSdp-FVgdc

ЗАЈЕДНО КА СРЕДЊОЈ ШКОЛИ

28.12.2017.

 

У оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу" чији је главни циљ да се допринесе повећању стопе уписа ученика из осетљивих група у средњу школу, данас су Пољопривредну школу ,,Шуматовац" посетили наши ученици осмог разреда.Заједно са средњошколцима, члановима Креативне радионице, правили су новогодишње обележаваче за књиге и украсе за јелку.

ПОЗДРАВ НОВОЈ ГОДИНИ

29.12.2017.

Наши најмлађи ученици су, заједно са својим учитељима, припремили новогодишње приредбе и њима поздравили долазак Нове године,увеселивши родитеље који су уживали у њиховим наступима.

МАТЕМАТИЧКА ЈЕЛКА

29.12.2017.

Колико математика може бити занимљива још једном су нам показали ученици седмог разреда , који су заједно са наставницом математике Јеленом Видановић Стевановић направили ,,Математичку јелку". Јелка у облику петостране пирамиде, окићена тетраедрима, октаедрима, коцкама, икосаедрима, четвоространим, петостраним и шестостраним пирамидама од данас краси хол наше школе. Посебну пажњу присутних привукао је Снешко, који је направљен комбинацијом разних геометријских тела, а да јелка изгледа још лепше, допринео је и Пуж - пример Питагорине спирале. Од материјала коришћени су само картон и папир.

ЗАЈЕДНИЧКА НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА

30.12.2017.

 

На крају године, традиционално дружење малишана другог разреда из издвојеног одељења из Моравца са другарима из ОШ "Смех и суза" из Алексинца, кроз учешће на Новогодишњој приредби.Ове године представљали су дружину Петра Пана.
Разменили су поклоне са децом из ове школе уз осмех и узајамно радовање. 

bottom of page