top of page

ОКТОБАР 2015

Промоција књиге Милана Динића
1.10.2015.
У информатичком кабинету, одржана је друга промоција прве књиге Милана Динића, професора информатике у нашој школи.Промоцији књиге, под називом ,,Збирка задатака и тестова из информатике и рачунарства", поред колега, присуствовали су и рецензенти и представник Јавне библиотеке ,,Вук Караџић" из Алексинца.
Хуманитарна акција


2.10.2015

У просторијама школе,организована је хуманитарна акција прикупљања одеће, обуће и  хигијенских производа, који ће бити подељени ученицима наше школе којима је помоћ потребна.

Препоручи књигу другу
5.10.2015.


Поводом почетка Дечије недеље и Месеца школских библиотекара, у школској библиотеци је организована акција ,,Препоручи књигу другу". Циљ акције је промоција читања и избор најпопуларније књиге по мишљењу наших ученика.

ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Дечја недеља ( од 5-11. октобра) у нашој школи обележена је различитим активностима: цртањем кредама по школском дворишту, приредбама, заменом  учитеља и ђака,играњем ластиша, одласком на концерт Леонтине и Тијане, израдом разних паноа, школским биоскопом и маскенбалом.

ДАЉИНЕ РАЗДВАЈАЈУ - МИНИЈАТУРЕ СПАЈАЈУ

 

 

У републичком пројекту Минијатура у више гарнитура учествује и наша школа. Сви ученици од првог до четвртог разреда и сви учитељи учествовали су у цртању и спајању минијатура и на тај начин дали свој допринос овој лепој акцији.

ПОРОДИЦА МИ МНОГО ЗНАЧИ

9.10.2015.

 

Поводом завршетка Дечије недеље, Стручно веће наставника српског језика је у сарадњи са својим талентованим ученицима организовало приредбу у част породице и породичних вредности.

КОЛО ЗА ГИНИСА

4.10.2015.

 

У Великом   колу за Гинисову   књигу   рекорда, одиграном у Новом Саду,   нашло се и 22 ученика наше школе.Преко 12.000 учесника (тачније 12.360) из 290 КУД-ова из  11 земаља ушло  је у Гинисову књигу рекорда као највеће и најдуже коло на  свету.

 

 

 

Посета Форуму напредних технологија

13 - 14. 10.2015.

Фрад Ниш је организовао Форум напредних технологија на Електронском факултету, на коме су представљени ИТ потенцијали овог града. Ученике виших разреда наше школе предводили су наставници Зоран Стојановић (у оквиру професионалне оријентације) и Милан Динић (у оквру додатне наставе из информатике).

НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА   CodeWeekEU 2015

16.10.2015.

 

      У оквиру Европске недеље програмирања  CodeWeekEU 2015 у ОШ „Вук Караџић“ у петак je одржан  час на коме су ученици упознати са HTML  језиком.Том приликом написали су и свој први код.

НОВО ОПИСНО ОЦЕЊИВАЊЕ

21.10.2015.

    У оквиру плана Стручног већа разредне наставе  у нашој школи учитељица Данијела Стефановић одржала је предавање на тему Описно оцењивање у првом разреду – нови начин евидентирања оцена. Презентацији су присуствовали сви учитељи, директор и стручна служба школе. Разјашњене су недоумице око вођења документације на нов начин, прописан од стране МПТНР на почетку 2015/2016. школске године.

I

Наши мали пекари на манифестацији Пекарски дани 2015.

 

22.10.2015.године

Eкипа ученика наше школе (одељењe у Моравцу) и њихових родитеља, на челу са учитељицом Весном Станисављевић, добила је прву награду за изузетан аранжман на изложби "Савремено и традиционално пекарство" у Алексинцу. 
 

РАДИОНИЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ

 

Пошто је октобар Месец школских библиотекара, у нашој библиотеци одржан је низ часова са ученицима нижих разреда из Моравца, Житковца и Лужана.Приликом дружења са библиотекарком ученици су открили тајне библиотекарског посла, постали чланови библиотеке, илустровали насловне стране књига,научили шта је летопис, како се књиге позајмљују и чувају, као и за шта оне служе. Деца су певала, рецитовала, глумила, решавала загонетке, причала бајке,писала песме и правила понашања. Најважније од свега је да су и учитељи и ученици уживали у свим активностима.

 

Час информатике у ОШ ,,Смех и суза"

23.10.2015.

У ОШ за образовање и васпитање деце и омладине са сметњама у развоју „Смех и суза“ у Алексинцу, одржан је заједнички час ученика ОШ „Вук Караџић“ из Житковца и ОШ „Смех и суза“ из Алексинца. Час су организовали наставници Марија Стаменковић и Милан Динић.Циљ овог часа био је дружење ученика двеју школа и усвајање наставних садржаја.

Посета сајму књига

31.10.2015.

 

Група наставника наше школе посетила јубиларни 60-ти Међународни сајам књига.Видели смо мноштво дивних књига и срели неке успешне и занимљиве људе.

bottom of page