top of page

ЈУЛ / АВГУСТ 2022

МИ У ЛИПОВЦУ

2.7.2022.

Седмицу за нама, ученици 4. разреда наше школе су провели у Липовцу. Њихов боравак је био испуњен разноразним активностима . Оно што је најважније јесте да су они на овај начин развијали вештине, разне способности, такмичарски дух, тимски рад, самосталност, дружили се и били веома весели.

У ШКОЛИ СЕ ЉУБАВ СТВАРА

6.7.2022.

На крају школске године ученици првог и другог разреда из Моравца су показали своје глумачке способности кроз представу "У школи се љубав ствара". Овај драмски текст је написао њихов омиљени писац и друг, Тоде Николетић.

пом рад.jpg

НАЈБОЉИ ПОМОЋНИ РАДНИЦИ

Током године смо стално истицали колико се поносимо нашим ученицима и наставницима. Сада, на крају школске године, желимо да искажемо своју захвалност помоћном особљу. Захвални смо јер је школа увек чиста, лепа и топла, јер су нам увек на услузи и јер нас сваког јутра дочекују насмејани.Тешко је било изабрати најбоље, па ћемо рећи да су ове године први међу једнакима Марина Милетић и Ивица Матејић. Марина која је поред свакодневних задужења увек ту када су потребне цветне декорације и уређење просторија, а Ивица јер је мајстор за све- од најмањих до највећих кварова.

НАША НАТАША НА ОЛД ТРАФОРДУ

Наташа Петровић, педагошки асистент наше школе, прави је узор младима. Викенд је провела у Енглеској и присуствовала утакмици на Олд Трафорду у Манчестеру. Разлог томе је позив Алисе Лагоније помоћнице УЕФА за женски фудбал која прати њен рад у школи и ван ње. Сама утакмица ће ући у историју женског фудбала као једна од најпосећенијих а Наташа је седела у VIP ложи.Наташа је показала да се рад и труд исплате, а снови остварују!

ОЛД ТРАФОРД.png
ВУКОВЦИ.png

ОПРОШТАЈ ОД НАЈБОЉИХ

7.7.2022.

 

Данас је у мултимедијалној сали директор школе уручио Вукове дипломе и сведочанства свршеним основцима. Одлази још једна генерација сјајних осмака и ми им желимо пуно успеха у даљем школовању. Нека им осам година проведених у нашој школи остану у лепом сећању!

НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА

10.7.2022.

Крај школске године обележила је наградна екскурзија. Педесет награђених ученика у пратњи својих наставника посетило је манастир Раваницу, водопад Лисине, манастир Манасију и Деспотовац. Сви су уживали растерећени јер је летњи распуст и званично почео!

РАДОВИ НА ЕНЕРГЕТСКОЈ САНАЦИЈИ

Завршени су радови на енергетској санацији школске зграде у Житковцу. У првој фази ради се комплетна реконструкција крова, замена олука и постављање изолације на плочи зграде (15цм) и фискултурне сале. Такође је авршена инсталација централног грејања на пелет у Горњем Сухотну. Инсталација централног грејања финансирана је из буџета општине Алексинац, док је котао финансиран из буџета Министарства заштите животне средине.

ХИМНА НАШЕ ШКОЛЕ

Наша школа добила је своју химну. Музику и текст написао је наставник Музичке културе Милан Петковић, а химну пева ученица 8. разреда наше школе, Љубица Миланов. Химна је добила и спот који се може погледати на  You Tube каналу наше школе.

ПОДРШКА ДЕЦИ И З ОСЕТЉИВИХ ГРУПА

29.8.2022

 

У оквиру пројекта - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу, одржан је у Београду дводневни радни састанак. Поред наших координатора састанку су присуствовали и представници наше локалне самоуправе са просветном инспекторком и представници Биотехнолошке школе која нам је сарадник у пројекту.

bottom of page