top of page

М А Р Т 2019

KIDIKEM

4.3.2019.

На IV националном фестивалу дечијих видео клипова KIDIKEM, одржаног 2. марта 2019. године у Београду у Дечијем културном центру Београд, ученици ментора Петровић Милоша остварили су изванредне резултате. Од укупно 54 филма који су били у конкуренцији, филм Јована Недељковића, ученика VII1 одељења, освојио је једну од главних награда - KIDIKEM НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉУ ИДЕЈУ (награђен је Тесла таблетом), док је ученик VI4 одељења Сретен Врбић освојио ПОСЕБНУ НАГРАДУ ЗА ОРИГИНАЛНОСТ (награђен је медаљом и дипломом).

ИГРАЈ ЗА ЕНЕРГИЈУ

5.3.2019.

Поводом обележавања 5. карта Светског дана енергетске ефикасности, у сали Дома омладине у Алексинцу, одржано је такмичење под називом „Играј за енергију“. Наша екипа, под вођством наставнице Михаеле Голубовић, освојила је ПРВО место. У оквиру ове манифестације организован је и ликовни конкурс на тему „Сачувај енергију за лепшу планету“ , на коме је наша ученица Анђела Николић освојила прву награду (ментор Ивана Мирковић).

У СУСРЕТ ПРОЛЕЋУ

7.3.2019.

Данас је у нашој школи одржано песничко поподне под називом ,,У сусрет пролећу". На овом окупљању су ученици петог, шестог и осмог разреда читали своје прозне текстове и поезију. Чули смо и неколико награђених састава са овогодишњег конкурса ,,Пекарски дани". Сва ова ауторска дела наших ученика моћи ћете да прочитате у школском часопису који ће бити доступан крајем априла поводом прославе Дана школе. Организацију овог поетског окупљања потписују наставнице српског језика Бранка Виденовић, Данијела Милчић Ђошић и Љиљана Богдановић.

СЕМАФОРКО

13.5.2019.

Градско позориште „Театар 91“ данас је у мултимедијалној сали у Житковцу одржало представу „Семафорко“ за ученике учитељица Виолете Грујић, Мирјане Станојевић и Мирјане Бабић. Ова представа ће бити поново реализована и за ученике осталих учитељица

ПРИПРЕМА ЗА СРЕДЊУ ШКОЛУ

14.3.2019.

Ученици који учествују у пројекту "Заједно ка средњој школи - подршка деци из депривираних средина ка преласку у средњу школу" су посетили обућарску радионицу "Панама" и фризерски салон "Ирена" у Алексинцу и упознали се са начином рада ове услужне делатности. Власници и радници су љубазно одговарали на питања ученика и представили им свој рад. Задовољни и заинтересовани ученици кроз дискусију са власницима и радницима салона сазнали су све детаље потребне школске спреме и све детаље око запошљавања у овој струци.

PESTALOZZI - ОБУКА ЗА НАСТАВНИКЕ

16.3.2019.

Pestalozzi дечја фондација, у оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи" организовала је обуку за наставнике српског (матерњег) језика и математике на тему индивидуализације наставе. Обука се одржала 15. и 16. марта у Београду. Колегинице Виденовић Бранка и Видановић Јелена су биле представнице наше школе на овој обуци.

РЕНОВИРАЊЕ У ГОРЊЕМ СУХОТНУ

16.3.2019.

Завршено реновирање хола школе у Горњем Сухотну.Поред подних плочица,постављења је и нова ЛЕД расвета..

ЗАЈЕДНО КА СРЕДЊОЈ ШКОЛИ

25.3.2019.

Ученици који учествују у пројекту "Заједно ка средњој школи - подршка деци из депривираних средина ка преласку у средњу школу" су посетили конфекцијске радње "Новитет" и "Каса", власници и радници су љубазно одговарали на питања ученика и представили им свој рад.

55460095_768713790195908_455976159039560

МАСЛЕНИЦА

27.3.2019.

Ученици седмог разреда су рализовали радионицу са наставницом Вером Рајковић, на којој су се ближе упознали са обичајима током једног од најпознатијих руских празника - Масленице. Том приликом су израдили традиционалне лутке.

ХОРИЗОНТАЛНО ПОДУЧАВАЊЕ

29.3.2019.

Након што су присуствовале семинару који је организован у оквиру пројекта Центра за образовне политике и Pestalozzi Children's Foundation „Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу“ - Индивидуализација у настави и учењу-наставнице Јелена и Бранка су стечено знање пренеле колегама у виду хоризонталног подучавања.

bottom of page