top of page

ЈУН 

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРИМЕРА ДОБРЕ ПРАКСЕ

2.6.2016.

Наставници наше школе представили су у Регионалном центру примере добре праксе из својих учионица, као и радове са конкурса Дигитална школа. Презентације су одржали: Весна Миленовић – Дан животне средине, Никола Бакић – Заштита животне средине и православље, Представа „Вертеп“- позориште сенки, Бранка Виденовић – „Огњиште у искри сећања“, филм о манастиру Св. Стефан у Липовцу, Милан Динић – презентација књиге Збирка задатака и тестова из информатике и рачунарства и Наташа Петровић – Додатна помоћ у учењу од 5 – 8 разреда.

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 

3.6.2016.

На седници Наставничког већа, одржаној 3.6.2016. , на предлог Одељењског већа осмог разреда донета је одлука да се за Ученика генерације 2015/2016 изабере Анђела Милосављевић, ученица 8/4. 

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

4.6.2016.

У нашој школи одржан је семинар ,,Подршка наставницима и ученицима у превенцији насиља". Аутори и реализатори овог програма усавршавања су Марсела Ескенази Милутиновић, дипл. педагог, педагошки саветник, Пољопривредно-хемијска школа „Др Ђорђе Радић” Краљево, координатор програма; Александра Јованкин, дипл. педагог, педагошки саветник, Пољопривредно-хемијска школа „Др Ђорђе Радић” Краљево. Основни циљ овог програма је унапређивање компетенција наставника у осмишљавању превентивних активности и адекватног начина реаговања у ситуацији насиља.Семинару је присуствовало 30 наставника наше школе.

САБОР УЧИТЕЉА

18-19. 2016.

 

 На конкурс који је расписао Савез учитеља Републике Србије за презентовање примера добре праксе изабран је и рад колегинице из наше школе, Данијеле Стефановић. Рад носи назив Онлајн недеља кроз вршњачко учење, а заједно са Данијелом аутор је и Биљана Веселиновић, наставница математике из ОШ „Смех и суза“ из Алексинца. Иначе, овај пример добре праксе презентован је у оквиру области Савремени начини планирања образовно – васпитног процеса на Учитељском факултету у Београду.

.

НАГРАДНА   ЕКСКУРЗИЈА   2016 

22.6.2016.

За ученике и наставнике који су у школској  2015/2016. години постигли  запажене резултате на такмичењима изведена је наградна екскурзија. Том приликом учесници екскурзије обишли су водопад Лисине  недалеко од Ресавске пећине,затим је посећен манастир Манасија у близини Деспотовца. Након тога пут је настављен ка Великој Плани у близини које су ученици и наставници посетили манастир Покајницу. Потом је остатак времена проведен у туристичком комплексу Моравски конаци у близини Велике Плане.

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ

28.6.2016.

На свечаној додели признања за најбоље основце и средњошколце наше општине, у великој сали Центра за културу и уметност у Алексинцу 80 носилаца Вукове дипломе и 13 ученика генерације награђено је књигом, односно новчаном наградом. Награде су додељене и ученицима који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима. Из наше школе награђено је 8 ,,Вуковаца": Анђела Милосављевић (која је и ученик генерације), Лазар Банковић, Валерија Динић, Александар Момчиловић, Сара Ињац, Анђела Јанковић, Емилија Марковић и Наталија Недељковић.Награде за најбоље такмичаре на републичком нивоу добили су Андрија Живадиновић (5. разред), Гордана Петровић (4. разред) и Владимир Стојменовић (7. разред).

bottom of page