top of page

М А Р Т 2016

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

5.3.2016.

Наша школа била је домаћин Општинског такмичења из књижевности под називом ,,Књижевна олимијада". Од двадесеторо учесника са територије наше општине, ученика 7. и 8. разреда, њих осморо пласирало се у даљи ранг такмичења, и то: једна ученица седмог и седморо ученика осмог разреда.

,,МИСЛИША 2016."

10.03.2016.

У четвртак је у нашој школи одржано такмичење из математике ,,Мислиша 2016", у организацији Математичког друштва ,,Архимедес". Учешће је узело 64 ученика наше школе, и то: 14 ученика петог разреда, 13 ученика трећег, 30 ученика четвртог и 7 ученика петог разреда.

ОНЛАЈН НЕДЕЉА 2016.

14 - 20. 3. 2016.

Овогодишњу Онлајн недељу осмислили смо и спровели заједничким снагама: ОШ „Смех и суза“ из Алексинца и ОШ „Вук Караџић“, Житковац, ИО Моравац. Почетак ове изузетно занимљиве недеље посветили смо мамама. Маме ученика из обе школе присуствовале су skype предавању о добрим и лошим странама интернета. Да би родитељи дозволили својој деци да буду на нет-у потребно је да и сами буду добро обавештени и да упознају све позитивне и негативне стране интернет комуникације.Користећи бесплатне интернет апликације за андроид телефоне и ИОС , снимили смо филмиће који приказују огледе из природних наука. На заједничком часу смо урадили све те одабране огледе и проверили тачност важних законитости природних наука (гравитација, магнетизам, густина раствора...).Из енглеског језика наставница је кроз интерактивну презентацију објашњавала како да научимо да изговоримо колико је сати на часовнику. Заинтересовани и задовољни одговарали су ученици и на тај начин учествовали у интерактивном квизу.А из веронауке уз апликацију за андроид  и таблет уређаје  I-NIGMA, коришћене су добре стране интернета да се кроз кодирање одговара на питања и тако одради провера наученог.Препуну догађања, ову недељу завршили смо најзанимљивијом тачком и чаробним мађионичарским триковима уз које смо проучавали холограмске слике.Корелацијом предмета, повезивањем градива и уз дивно дружење научили смо много тога и уједно се добро забавили.

,,ЗАШТО ЈЕ ШКОЛА ВАЖНА?"

21.3.2016.

У оквиру ромско - женског активизма, председница удружења Ромкиња ,,Нада" из Алексинца, која је и педагошки асистент у нашој школи, у договору са стручном службом ,одржала је радионицу са полазницима ,,Друге шансе." Циљ ове радионице интерактивног карактера био је да кроз примере добре праксе покаже зажто је важно завршити школу и шта је све потребно за упис детета у први разред. Акценат је стављен на девојчице које рано напуштају школу. Кроз кратке образовне филмове наглашено је да се ,,не учи за школу, већ за живот."

bottom of page