top of page

НОВЕМБАР 2015

ОЛИМПИЈСКИ ЧАС У АЛЕКСИНЦУ
17.11.2015.
 

Испред Дома културе у Алексинцу одржан је "Олимпијски час", а учесници су били у прилици да упознају атлетичара Предрага Филиповића, троструког олимпијца који је остварио норму и спрема за своје четврто учешће на Олимпијским играма у Рију 2016. године.Учесници "Олимпијског часа" прошли су кроз 5 радионица које симболизују 5 континената и 5 олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума.Нашу школу представљало је 20 ученика, предвођених наствником физичке културе Марком Милошевићем, психологом школе, Младеном Анђелковићем и педагошким асистентом, Наташом Петровић.

 
 
 
 


 

МОЈ СИН САМО МАЛО СПОРИЈЕ ХОДА

20.11.2015.

 

У оквиру Фестивала произведених представа у организацији Центра за културу и уметност Алексинац, Београдско драмско позориште извело је представу ,,Мој син само мало спорије хода." Представу су гледали и ученици наше школе - одељење 6/3, предвођени одељењским старешином Вером Рајковић.

ОБЕЛЕЖЕН 25. НОВЕМБАР - ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

25.11.2015.

Данас је са ученицима шестог разреда, у оквиру предмета Грађанско васпитање, одржана радионица поводом Међународног дана борбе против насиља над женама.Радионица је плод сарадње библиотекара школе, Јелене Недељковић и наставнице Марије Крстић. Ученицима је предочен проблем насиља над женама и могућих начина за сузбијање истог.

 

ПОДЕЛИ ЗНАЊЕ

30.11.2015.

 

И ове године плодна сарадња између две школе је настављена. То су ОШ "Вук Караџић" из Житковца, издвојено одељење у Моравцу и ОШ "Краљ Петар први" из Ниша, издвојено одељење у Паси Пољани. Учитељи ове две школе, на иницијативу и осмишљен пројекат учитељица Данијеле Милијић из Ниша и Данијеле Стефановић из Алексинца, друже се, размењују идеје и упознају своје ученике са предностима другарства, заједничке креативности и радионичарског рада у друштву вршњака.

МАЛА ШКОЛА ВАТРОГАСТВА

30.11.2015.

 

Данас је у просторијама школе одржана презентација ,,Мале школе ватрогаства“ у организацији Добровољног ватрогасног друштва из Алексинца. Циљ ове школе је да се развије свест о противпожарној култури и стекну знања и вештине за спречавање пожара. Презентацији су присуствовали ученици 6.,7. и 8. разреда.

bottom of page