top of page

НОВЕМБАР 2019

НАСТАВЉЕНО УРЕЂЕЊЕ ШКОЛСКОГ ПРОСТОРА

У току овог месеца реновирано је и санирано неколико учионица у згради матичне школе (кабинети за географију и технику и технологију),али и у издвојеним одељењима у Моравцу (постављена ЛЕД расвета у учионицама и Прћиловици (комплетна санација две учионице и ходника). У једној од учионица у Прћиловици постављен је пројектор са озвучењем који ће користити сви учитељи и ђаци овог издвојеног одељења.Постављена је громобранска инсталација на мултимедијалној сали.

ИКО - КЛУБ

6.11.2019.

 

Наша школа је путем конкурса изабрана за учешће у пројекту „ИКО Клуб – Превазилажење сегрегативног мултикултурализма: родитељи и наставници ка интеркултурализму”, који реализују Фондација за отворено друштво у партнерству са Националном асоцијацијом родитеља и наставника Србије и Центром за образовне политике. Основни циљ овог пројекта јесте јачање интеркултуралне димензије образовања у предшколским установама, основним и средњим школама у Србији и јачање отворености према културним различитостима и другим интеркултуралним вредностима као што су толеранција, солидарност, антидискриминација. Пројекат ће се реализовати кроз активности образовних институција и клубова наставника и родитеља у различитим градовима у Србији.

75614100_920745531659399_562406470407159

СВЕТСКИ ДАН ЉУБАЗНОСТИ

15.11.2019.

 

У одељењу 5/1 данас је занимљивом радионицом обележен Светски дан љубазности. Библиотекарка Јелена и наставница Бранка су демонстрирале љубазно и нељубазно понашање и навеле ученике да се сете што више речи којима се исказује љубазност или које на љубазност асоцирају. Ученици су покушали да објасне зашто су неки људи љубазни,а неки не ,а затим одглумили ситуације из свакодневног живота при којима се испољава нечија љубазност или нељубазност.

ВРШЊАЧКА ПОДРШКА НА ДЕЛУ

18.11.2019.

 

Пример вршњачке подршке у оквиру пројекта Центра за образовне политике и Песталоци дечије фондације "Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу" - бивши ученици наше школе који су уписали средњу Техничку школу у Алексинцу помажу нашим ученицима у припреми материјала за обележавање 30 година од усвајања Конвенције о правима детета. Заједничким снагама обележиће овај дан  испред платоа Центра за културу и уметност општине Алексинац.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 30 ГОДИНА ОД УСВАЈАЊА УН КОНВЕНЦИЈЕ О ДЕЧИЈИМ ПРАВИМА

20.11.2019.

Низом активности поводом  20. новембра,дана када је усвојена Конвенција о дечијим правима од стране УН ,ученици наше школе у сарадњи са Песталоци дечијом фондацијом и Центром за образовне политике, обележили су овај значајан датум. Након радионице прављења беџева са порукама о дечијим правима они су анкетирали пролазнике на улици о томе колико познају дечија права и конвенцију.Најављене активности одржане су на платоу Центра за културу и уметност општине Алексинац, а организатори су упутили позив свим основним и средњим школама из Алексинца да се придруже акцији, да заједно обележе овај значајан јубилеј и помогну у промоцији дечијих права.

ДРУГА НАГРАДА ЗА ДАНИЈЕЛУ СТЕФАНОВИЋ

 

21.11.2019.

 

Министарство трговине, туризма и телекомуникација донело је одлуку о избору радова који се награђују на наградном конкурсу „Дигитални час“ у школској 2019/2020. години.
Наша учитељица Данијела Стефановић, заједно са наставницом математике Биљаном Веселиновић и педагогом Еленом Стојановић из ОШ за децу са сметњама у развоју „Смех и суза“ из Алексинца, освојила је другу награду у категорији радова из МАТЕМАТИКЕ, РАЧУНАРСТВА И ИНФОРМАТИКЕ И ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА,

заједничким радом под називом Чаробне слике.
 

Untitled.png

ЗАВРШНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА

22.11.2019.

 

22. новембра 2019. године у Београду у хотелу Зира одржана је завршна конференција у оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу". На конференцији су представљена кључна искуства и резултати у претходне три године као и кључне идеје и активности које су у плану за наредне три године. Директор школе Милан Динић је учествовао на панел дискусији о школама укљученим у пројекат на којој се говорило о перспективама школе.

ПАРТНЕРСКИ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

23.11.2019.

 

Почетак новог пројекта на развоју интеркултуралности са основном школом из Новог Пазара и њиховим клубом родитеља и наставника, преко Националне асоцијације родитеља и наставника Србије и наших старих сарадника, Центра за образовне политике: одржана је дводневна обука у Београду, на којој су учествовали представници наше школе, педагошки асистент Петровић Наташа и стручни сарадник - психолог школе Анђелковић Младен.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ПОХАЂАЊЕ НАСТАВЕ У ГОРЊЕМ СУХОТНУ

27.11.2019.

Ученици и радници истуреног одељења наше школе у Горњем Сухотну ову школску годину проводиће у бољим условима за рад. Ова четворогодишња школа сада поседује две опремљене учионице, реновиран хол, као и фискултурну салу.Велики део средстава обезбедила је сама школа уз подршку локалне самоуправе. Према речима председника општине Ненада Станковића, који је у друштву Начелнице одељења за општу управу и друштвену делатност Ташаном Јевтић обишао школу, циљ надлежних је да сви ученици на територији наше општине имају пођеднаке услове.Део школског инвентара донирала је и фондација нашег прослављеног тенисера Новака Ђоковића. Путем ове фондације обезбеђене су клупе, столице и други школски намештај чиме је опремљена једна од учионица.

bottom of page