top of page

М а р т     2 0 1 8

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА

6.3.2018.

У нашој школи одржана је презентација под називом "Пројектна настава". Педагог школе, Лидија Токић и учитељица, Данијела Стефановић, говориле су о теоријским основама и примерима примене пројектне наставе.

OБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА БРОЈА π 

14.3.2018.
Данас смо по други пут обележили Дан броја π. Наставнице математике Јелена и Јасмина су уз асистенцију педагошког асистента  и својих ученика покушали да на леп и необичан начин дочарају значај овог броја. Прво су ученици 6/1, 7/3 и 8/4 формирали слово π у дворишту школе. Чули смо кратак историјат броја π, а затим су ученици 6. разреда извели неколико интересантних експеримената везаних за одређивање децимала овог броја. Учионицу је красио ланац броја π кога су израдили ученици из пројекта “Заједно ка средњој школи” са асистентом Наташом Петровић. Они су нам представили и свој модел за рачунање. На крају је одржано такмичење у памћењу децимала броја π. 

НАСТАВА УСМЕРЕНА КА ИСХОДИМА УЧЕЊА

17.3.2018.

На конкурсу Завода за унапређење образовања и васпитања и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, за водитеље обука за наставнике „Настава усмерена ка исходима учења“, у конкуренцији квалитетних наставника и сарадника, захтеване критеријуме испунила је и нашла се на листи десет изабраних водитеља обука, Данијела Стефановић, наставник разредне наставе, члан колектива наше школе. За подручје Нишавског, Пиротског и Топличког округа, избор кандидата је извршила Школска управа Ниш. 

ПРАВОПИС ЗА СВЕ

18.3.2018.

У оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи" час-радионица наставнице српског језика Данијеле Милчић Ђошић, изабран је као пример добре праксе из области професионалне орјентације.Тема часа био је правопис,а акценат је стављен на учешће и активности ученика обухваћених поменутим пројектом.

ИЗЛОЖБА ОБРЕДНИХ ХЛЕБОВА

30.3.2018.

Изложба обредних хлебова одржана је у издвојеном одељењу у Моравцу. Део изложбених хлебова био је намењен хуманитарној акцији. Изложби је претходила радионица у којој су учествовали родитељи ученика.На овај начин, здруженим напорима учитеља, ученика и родитеља истакнута је важност очувања и одржања богате традиције српских обичаја. 

bottom of page