top of page

Дечја недеља

ОТВАРАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

2.10.2017.

Обележавање овогодишње Дечје недеље започели су наши најмлађи ђаци. Ученици првог и трећег разреда израдили су, уз помоћ својих учитеља, пано на тему ,,Јесењи плодови" који је постављен у холу школе. Ученици четвртог разреда су са учитељицама, Мирјаном и Слађаном, изложбеним штандом представљали нашу школу на отварању Дечје недеље у Алексинцу.

ДРУГИ ДАН ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

3.10.2017.

Други дан Дечје недеље обележен је музичко - сценским наступом ученика нижих разреда наше школе, под називом ,,Покажи шта знаш".Ученици су показали другарима и учитељима своје плесачко, глумачко, певачко и музичко умеће.

ДРУЖЕЊЕ СА ПЕСНИЦИМА

3.10.2017.

 

Другог дана Дечје недеље нашу школу посетили су песници Русомир Арсић и Љиљана Крстић.

У веселој атмосфери рецитовало се, дружило и смејало. Песници су школи поклонили своје књиге и захвалили на лепом дружењу.

МАСКЕНБАЛ

4.10.2017.

Трећег дана Дечје недеље школом су парадирале принцезе, виле и вештице, односно, наши креативни ученици под маскама. Из мноштва оригиналних и пажљиво рађених маски, жири је изабрао најуспешније креације из сваког одељења ,а ученици  из сваке смене који су имали најбоље маске биће награђени екскурзијом.Остали изабрани награђени су сликовницама.

МОСТ РАЗУМЕВАЊА

4.10.2017.

У оквиру Дечје недеље реализована је радионица са одељењем 8/2 на тему ,,Мост разумевања - међугенерацијска сарадња." Радионицу су осмислили наставница српског језика, Данијела Милчић и школски психолог, Младен Анђелковић. Радовима проистеклим из ове активности ученици ће учествовати на истоименом литерарном и ликовном конкурсу https://www.mojedete.info/nagradni-likovni-literarni-konkurs-razumevanja-medjugeneracijska-solidarnost/

РАДИОНИЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ

5.10.2017.

  Данас је наша библиотека угостила ученике трећег разреда, који су учествовали у радионици под називом ,,Међугенерацијски мост". Наши малени ђаци су, кроз разговор и игру, научили како се треба понашати према старијима и на који начин им могу помоћи. На крају су своја запажања илустровали.

  Ученице осмог разреда су, заједно са психологом Младеном и библиотекарком Јеленом, разјасниле шта је то јаз међу генерацијама, како он изгледа из угла детета,а како из угла родитеља. Током радионице ,,Генерацијски јаз" оне су научиле зашто тај јаз постоји, да ли он може бити и добра ствар и и има ли начина да се превазиђе. На крају су израдиле симболичан и оригиналан поклон за библиотеку.

СПОРТСКИ ДАН

6.10.2017.

Дечја недеља завршена је спортким даном.Због лошег времена ученици нижих разреда су се рекреацијом бавили у фискултурној сали.Један део ученика је учествовао у спортским активностима у организацији Савеза за школски спорт Алексинац.

ПРОСТОРИЈА ЗА РАЗГОВОР СА РОДИТЕЉИМА

13.10.2017.

Још једна од активности планираних Акционим планом ШРП-а је приведена крају. Просторија за разговор са родитељима и састанке тимова је уређена и почело се са њеним активним коришћењем. Наставници ће у овој просторији моћи да користе рачунар и интернет као и фото-копир апарат. У раду на осликавању зидова поред наставника радо су учествовали и ученици осмог разреда.

ДАН ПОД МАСКАМА

20.10.2017.

Тим за Професионалну оријентацију уз подршку Пројектног тима организовао је Дан под маскама за ученике од 5.-8. разреда. Представници одељења извукли су тему маске за своје одељење на састанку Ученичког парламента. Наставници су гласањем изабрали најбоље маскирана одељења.Ту титулу освојили су ученици 7/5 и 6/2.

ДАНИ ЗЛАТНЕ ЈЕСЕНИ

19.10.2017.

Ученици од 1.-4. разреда из Прћиловице су, заједно са својим учитељицама, одлучили да приреде изложбу посвећену јесени. Креативни ђаци су приказали јесен онаквом каква јесте - златна и богата плодовима.

ИНТЕРАКТИВНА НАСТАВА

24.10.2017.

Нашу школу,као једну  од 10 у Србији које су преко Теленор фондације добиле  дигитална помоћна наставна средства, данас су посетили представници компаније “Koprix media” која се бави израдом образовних апликација и креирањем иновативних и забавних система за учење. Разлог њихове посете је упознавање са учитељима и наставницима који користе апликације.http://alpress.rs/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%83-%D0%BE%D1%88-%D0%B2%D1%83%D0%BA-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%9F%D0%B8%D1%9B/

ПРВА НАГРАДА НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ

25.10.2017.

На литерарном конкурсу поводом ,,Пекарских дана", који је организовала Пољопривредна школа ,,Шуматовац" ученица 7/3, Андријана Златковић освојила је прву награду за песму ,,Сан и јава златног класја", учинивши своју наставницу српског језика, Бранку Виденовић, веома поносном.

ПЕКАРСКИ ДАНИ

26.10.2017.

Већ традиционално, ученици наше школе учествовали су на манифестацији под називом ,,Пекарски дани", у организацији Пољопривредне школе ,,Шуматовац". Ученици првог и четвртог разреда, у пратњи својих учитељица и ученици осмог разреда, у оквиру професионалне оријентације, у пратњи педагошког асистента, организовали су изложбу пекарских производа које су сами израдили.Ученица петог разреда, Петра Митић, освојила је прву награду за најлепши славски колач.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ,,ЧИТАЛИЋА"

27.10.2017.

У школској библиотеци одржана је презентација међушколског пројекта ,,Читалићи 2018". Библиотекарка Јелена је присутним колегама представила овогодишњи пројекат и упознала их са његовом темом и садржајем, као и са новинама и предложеним активностима и радионицама.

ЈАВНИ ЧАС ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

27.10.2017.

Учитељица Александра Пејовић Јаћимовић одржала је јавни час физичког васпитања, са циљем да укаже на значај физичке активности за правилан раст и развој ученика нижих разреда. Она је одржала презентацију за родитеље и ученике на тему вежби обликовања и игара са лоптом. Ученици су имали прилику да се такмиче  са родитељима у различитим изазовима. Поред рекреације, овај час послужио је и као добра разонода и забава за све учеснике.

HALLOWEEN

31.10.2017.

Ученици трећег и четвртог разреда из Прћиловице уживали су у радионици поводом Ноћи вештица,коју им је организовала наставница Енглеског језика, Миљана Младеновић. Након презентације, приликом које су се упознали са историјском позадином овог празника, ученици су имали прилику да израде маске, уче вокабулар и певају песмице у духу Halloween - а.

bottom of page