top of page

А П Р И Л 2019

НАСТАВЉЕНО УРЕЂЕЊЕ ДВОРИШТА

6.4.2019.

Још две учионице опремљене су новим столицама, док су зидови унутрашње стране дворишта добили нову фасаду.Испред улаза у школу постављене су клупе, а на вратима  нова обележја школе.

МУЛТИКУЛТУРАЛНА РАДИОНИЦА

6.4.2019.

У нашој школи одржана Мултикултурална радионица у организацији наставница енглеског језика Вање Јанковић Панов и Емине Лазаревић. Ученици седмог и осмог разреда имали су прилику да са својом вршњакињом из Москве, Варваром Захаровом разговарају о различитим темама путем Скајпа. Петра Митић је отпевала стару руску песму, а онда су Павле Трајковић, Петар Станојковић и Лазар Петровић описали свој боравак у Русији прошле године. Нашој новој другарици су Матија Јевтић и Стефан Милићевић показали цркву Свете Тројице у Доњем Адровцу, а она се одужила прелепим фотографијама Москве и рецитовањем Пушкинових стихова. Радионица је завршена опуштеним разговором, где су ученици постављали различита питања и одговарали на њих.

СВЕТСКИ ДАН РОМА

8.4.2019.

Поводом светског Дана Рома, ученице наше школе су са својим ментором, Наташом Петровић, организовале низ различитих радионица и активности на платоу испред Дом културе у Алексинцу.

ПРОЛЕЋНИЦА

12.4.2019.

Ученици III/1 су данас са учитељицом Виолетом посетили библиотеку како би исказали своју радост поводом доласка пролећа . Крајњи циљ дружења са библиотекарком Јеленом био је креирање књиге која ће се састојати од ученичких радова из разних области, а на тему пролећа.Израду ,,Пролећнице" пратиле су многе занимљиве активности -асоцијације, откривалице,загонетке,питалице и караоке.Ускоро ће се ,,Пролећница" наћи на једној од полица у билиотеци

ДАН РУСКЕ КУЛТУРЕ

16.4.2019.

У Великој сали Дома културе у Алексинцу, одржан је 6. по реду Дан руског језика и културе. Ова, сада већ традиционална манифестација, окупила је ученике и наставнике шест школа општине Алексинац у којима се већ дуги низ година учи и негује руски језик.Кроз веома богат и разноврстан програм који је садржао руски плес, песму и стихове на руском језику, публика је имала прилике да ужива у лепоти и мелодичности руског језика и сазна више о руској култури и традицији.Нашу школу предствљали су ученици седмог разреда са наставницама Вером и Горданом.

https://www.facebook.com/RadioTelevizijaBosphorusAleksinac/videos/983667381823408/

ПОСЕТА ШКОЛИ У БРЕСТОВЦУ

23.4.2019.

Хоризонтално подучавање у оквиру пројекта Центра за образовне политике и Pestalozzi Children's Foundation „Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу“. Наши наставници посетили су ОШ" Бранко Радичевић" из Брестовца.

ИЗРАДА УСКРШЊИХ ЧЕСТИТКИ

24.4.2019.

Након  успешног хоризонталног подучавања у оквиру пројекта COP-a и Pestalozzi фондације као подршка транзицији ученика из основне у средњу школу, данас смо по идеји наших домаћина из Брестовца, организовали креативну радионицу прављења ускршњих честитки. Неизмерно смо захвални колегама из Брестовца на прегршти идеја за рад са децом у пружању подршке, а учешће и креативност деце на радионици говори да вреди и да је ово прави начин да учимо једни од других и размењујемо идеје за пружање разних видова подршке деци!

ДАН ШКОЛЕ

25.4.2019.

Данас је наша школа прославила још један свој рођендан. Пред  бројним званицама, ученици су извели изванредан музичко-сценски програм,под будним оком својих ментора - Бранке Виденовић, наставнице српског језика, Милана Петковића, наставника музичке културе и Иване Мирковић, наставнице ликовне културе.

http://alpress.rs/zitkovacka-osmoletka-obelezila-dan-skole/?fbclid=IwAR3MjdbjgLHlm9KWeukzKym0_y0k9eoRGcEgkxBi30yMkX4VKIwSybOdl_8

bottom of page